‘TCT beschermt vervoerders ten koste van eigen medewerkers’

‘De Werknemersorganisatie Luchtvaart (WOL) laat zich niet uitlokken tot het voeren van acties.’ Dit zegt bondsvoorzitter Hugo Blanker. Hij hekelt het feit dat het ministerie van TCT zelf bepaalde dienstverleners die het vervoer van medewerkers moeten garanderen, in bescherming neemt. “Wat schuilt er hier achter”, vraagt de bond zich af. “Dat houdt ons op om gericht te werken aan de andere belangrijke punten van de medewerkers van Luchtvaartterreinen en Luchtvaartdienst.” Blanker sluit een spontane prikactie niet uit. “De consequenties zijn dan voor de uitlokkers”, zegt hij.
“De directeur van TCT beweert dat het belang van de werknemers op de eerste plaats komt. Minister Pinas garandeert tijdens een bespreking met de bond adequaat dienstvervoer. Toch gebeurt het nog steeds dat de betreffende bussen of niet op tijd de medewerkers ophalen, allerlei tekortkomingen vertonen of niet een bus met de juiste capaciteit wordt ingezet. Vertrouwelingen worden ingezet om het vervoer van medewerkers te verzorgen en de leiding van TCT is bevreesd om in te grijpen nu het al een hele tijd misgaat.”
Deze verwikkelingen spelen al maanden, zonder dat het ministerie adequate verbetering brengt. Het bondsbestuur is nu ten einde raad en overweegt dit punt als onderdeel van het totaal pakket aan de algemene ledenvergadering voor te leggen. De bond kan misschien nog bereid gevonden worden om te praten met minister Pinas van TCT.  Echter zal men vooralsnog elk contact met het uitvoeringsniveau mijden. “Hier worden wij slechts geconfronteerd met verschijnselen van desinteresse, arrogantie en rancune. Daar reageert de vakbond gepast op.”

error: Kopiëren mag niet!