Rosebel steunt Stichting Pleeggezinnen

Iamgold/Rosebel Gold Mines NV (Rosebel) heeft bijgedragen aan de bouw van het multifunctioneel centrum van de Stichting Pleeggezinnen Centrale Suriname (SPCS). Gistermorgen vond de officiële overdracht plaats door Rosebel.  De projectkosten bedragen USD 32.000.
De SPCS is de enige organisatie in Suriname met de specialisatie pleegzorg. Rosebel heeft de bouw van het centrum ondersteund vanwege het goede werk van de SPCS op het gebied van pleegzorg. Daarnaast kan de stichting met dit centrum zelf inkomsten verwerven en wordt ze zo dus minder afhankelijk van donatiegelden.
Sharmila Jadnanansing, manager Legal & Corporate Affairs, die namens Rosebel de overdracht deed, zei in haar speech het volgende. ‘We zijn blij dat wij een kleine bijdrage hebben mogen leveren aan de realisering van de doelstellingen van de Stichting Pleeggezinnen Centrale Suriname. Rosebel is in 2002 opgericht en in de loop der jaren hebben wij veel projecten ondersteund, die zijn gericht op het Surinaamse kind. Wij hopen dat het multifunctioneel centrum zal bijdragen aan de duurzame voortzetting van het goede werk van de stichting.’
Mr. Iris Struiken- Wijdenbosch, voorzitter van de SPCS, gaf bij de overdracht aan dat de bijdrage van Rosebel zeer belangrijk is geweest om de volledige afbouw van het multifunctioneel centrum mogelijk te maken. ‘Het bestuur van de Stichting Pleeggezinnen stelt de prettige samenwerking zeer op prijs en kijkt uit naar verdere contacten met Rosebel. Rosebel heeft als ‘good corporate citizen’ begrepen dat een bijdrage aan het welzijn van kinderen mede een taak is van het bedrijfsleven’, aldus de voorzitter van de SPCS.

error: Kopiëren mag niet!