Kleuters Ancillae Burgosschool maken educatieve dagtocht

De 4- en 5-jarigen van de Ancillea Burgosschool hebben een onlangs een educatieve dagtocht gemaakt naar Hi Jet Helikopters aan de Doekhiweg te Zorg en Hoop. Daar konden de kinderen kennis maken met 2 van de helikopter die in de hangar waren, waarbij 1 klaargemaakt werd om gespoten te worden. De kinderen konden meemaken hoe een helikopter opsteeg en naar het binnenland ging. De directeur van Hi Jet Helikopters, Jerrel van Embriqs, heeft de kinderen toegesproken en ze aangemoedigd om hun best te doen op school zodat ze later misschien ook een helikopterpiloot kunnen worden. ‘Als jullie hard je best doen op school ga ik jullie een rondvlucht boven Paramaribo cadeau maken’, beloofde van Embriqs de kinderen.
Ook parlementariër en Abop-voorzitter Ronny Brunswijk, die daar ter plekke aanwezig was, kwam de kinderen persoonlijk groeten. Ook hij heeft de kinderen voorgehouden om hun best op school te blijven doen, zodat ze later wat in de maatschappij kunnen worden. Juf Marcia Biswane en kleuterleidster juf Muriel Amsterdam waren als begeleidsters meegekomen met de kinderen. Juf Muriel zegt dat dit soort educatieve dagtochten vaker met de kinderen worden gemaakt. ‘We proberen elke keer weer iets nieuws met de kinderen.’ Blue Wings en Rudisa NV zijn enkele van de locaties die ze reeds hebben bezocht. Op de vraag hoe ze aan de financiën komen om zulke educatieve dagtochten te organiseren voor de kleuters, zegt juf Muriel dat dit gehaald wordt uit de maandelijkse bijdrage die de kinderen doen. Samen met de kinderen mag ze terugzien op een zeer leerrijke dag.
 
 

error: Kopiëren mag niet!