Groepsexpositie ‘Connection’ in Wyndham Garden Hotel

Op vrijdag 24 mei opent in de banquetzaal van het Wyndham Garden Hotel de groepsexpositie ‘Connection’, onderdeel van het eventsprogramma van het hotel waarmee zij kunst en cultuur in Suriname in de spotlight zet. Connection toont werk van drie Surinaamse kunstenaars die elkaar hebben gevonden in hun passie: schilderen. Dat is zeker niet uniek maar bijzonder is dat Daniël Lemmer, Miguel Keerveld en Shaundell Horton, alledrie in een andere fase van hun kunstenaarschap zijn. Hoe dat kan samengaan, toont Connection.
De drie kunstenaars in ‘Connection’ kiezen elk voor een overzicht van hun werk: Daniël komt voor het eerst naar buiten met zijn werk, Miguel Keerveld kiest voor een overzicht van zijn werk vanaf 2008 tot 2012 en Shaundell laat onder andere haar geslaagde experimenten zien, waarin zij  zeefdrukken verwerkt in haar schilderijen. De drie exposanten verschillen wat hun werk betreft in stijl en thema, zij verwoorden die aldus:
Daniël Lemmer: “Mijn werk heeft voor mij alleen een reden, maar geen betekenis. Liever geef ik dan ook geen titels aan mijn werken. Ik vind het mooier als de persoon die naar mijn werk kijkt, mij vertelt wat hij of zij ziet en ervaart. Ik wil het denken van een ander juist niet beperken met mijn werk.”
Miguel Keerveld: “Passie voor kunst en interesse in filosofie stellen mij in staat om een sterke persoonlijke visie te ontwikkelen. Hierdoor verwacht ik van mijzelf dat ik internationaal kan participeren. Met mijn werken nodig ik de toeschouwer uit om de moeite te nemen en door mijn ogen naar de wereld te kijken. Tegenstellingen vind ik belangrijk en symboliek speelt in mijn werk een voorname rol. Een drang is om met degenen die durven in dialoog te gaan.”
Shaundell Horton: “Ik maak collages over mijn familie en verwanten, die een vage herinnering zijn, vanwege mijn beperkte contact met hen. Mijn werken vormen een verbinding met iets kostbaars -de plaats en de mens- dat wordt vergeten door mijn generatie.”
Naast hun passie studeren en werken de drie kunstenaars, toch vinden zij de tijd om elkaar werk te bespreken en gezamenlijk die passie te uiten. En dan blijkt dat er toch wel overeenkomsten zijn, het sterkst  zichtbaar in het gebruik van symbolen en abstracte vormen.  De groepsexpositie ‘Connection’ is na de opening dagelijks te bezichtigen van 25 mei t/m 1 juni in Wyndham Garden Hotel.

error: Kopiëren mag niet!