Drie en een half jaar cel wegens poging tot verkrachting

Kantonrechter Dinesh Sewratan veroordeelde Arthur Heijdoorn gisteren tot drie jaar en zes maanden wegens poging tot verkrachting. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie. Heijdoorn heeft in de nacht van 14 op 15 oktober 2012 zich begeven in de woning van zijn buurvrouw. Middels braak verschafte hij zich toegang tot de woning. Het slachtoffer is moeder van een 2-jarig kind. Zij lag met haar baby te slapen in haar kamer en kon geen weerstand bieden toen de verdachte haar mond dichtkneep.
De verdachte zou naar zeggen van het slachtoffer haar gesleurd hebben naar een andere ruimte. Hij droeg haar op om haar broek uit te trekken. De vrouw gaf de verdachte aan dat het plan van hem niet zou lukken, omdat zij in haar menstruatieperiode verkeerde. Voor de zekerheid voelde de verdachte of zij werkelijk de waarheid vertelde. Hierna vertrok hij.
De vervolging achtte poging tot verkrachting wettig en overtuigend bewezen en eiste daarvoor een straf van drie en een half jaar met aftrek. Advocaat John Bouterse die de verdachte juridisch bijstaat, pleitte voor feitelijke aanranding. Hij betoogde dat de verdachte zich naar zijn oordeel schuldig heeft gemaakt aan feitelijke aanranding. De verdachte heeft nimmer kenbaar gemaakt aan het slachtoffer dat hij seks met haar wilde bedrijven.
De kantonrechter merkte op dat de verdachte nimmer spijt heeft betuigd voor zijn daden. De magistraat achtte dus de straf van drie jaar en zes maanden passend en geboden en veroordeelde Heijdoorn conform de eis.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: