Chinees Nieuwjaar gekenmerkt met veel activiteiten

De Chinese vereniging Kong Ngie Tong Sang heeft alle voorbereidingen getroffen voor de viering van het Chinees Nieuwjaar. Jozef Ling Nget Tet van Kong Ngie Tong Sang zegt dat er voor zondag heel veel activiteiten staan gepland. Ook zijn er veel genodigden om samen het nieuwe jaar in te luiden. Er zijn ongeveer 14 Chinese verenigingen in Suriname. Elk vereniging zal op 10 februari op haar geëigende manier het nieuwe jaar inluiden.
Met het nieuwe jaar wordt afscheid genomen van het Jaar van de Draak en wordt het Jaar van de Slang ingeluid. De slang staat voor ‘yin’ of vrouwelijke energie. Hoewel dit slangenjaar gekenmerkt wordt door de elementen water en vuur, die op zichzelf een spanning aangeven, staat dit jaar ook voor creativiteit, slim onderhandelen en het effectief inzetten van alle potenties. Met het slangenjaar 2013 wordt een nieuwe cyclus van terugkeer naar de essentie, loslaten wat niet meer of tegenwerkt – zoals een slang haar oude huid afwerpt – en het nieuwe omarmen steeds duidelijker zichtbaar. Ling Nget Tet zegt dat elke dierenriem een betekenis heeft, maar het allerbelangrijkste is dat elk nieuwe jaar positiviteit met zich meebrengt.
Ling Nget Tet zegt dat de Chinese gemeenschap had gehoopt dat het nieuwe jaar uitgeroepen zou worden tot een nationale feestdag. Dat is jammer genoeg niet het geval geweest. Hij zegt dat het voor deze keer niet zo erg is, omdat de dag ook op een zondag valt. Hij hoopt dat de regering alsnog het besluit neemt om dit feest tot een nationale dag uit te roepen.

error: Kopiëren mag niet!