Veroorzaker aanrijding met dodelijke afloop krijgt zes maanden cel

De 32-jarige Melvin Misiedjan kreeg gisteren een straf van zes maanden opgelegd. Op 6 augustus van het afgelopen jaar is door zijn schuld Glenn Helder om het leven gekomen in het verkeer. Misiedjan trachtte op die bewuste dag een voertuig bij een flauwe bocht in te halen. Op een bepaald moment verloor hij de controle over het stuur en reed een auto aan. Hierna kwam hij tegen twee elektrische masten aan en belandde uiteindelijk met het voertuig in de langslopende goot. Glenn Helder was de mede-inzittende in het voertuig van Misiedjan. Volgens zijn eigen verklaring moet Misiedjan met een snelheid van 110 km/u hebben gereden, terwijl de toegestane maximumsnelheid 50 km/u is.
Het Openbaar Ministerie achtte de twee feiten wettig en overtuigend bewezen. De officier eiste een celstraf van een jaar met aftrek en anderhalf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Misiedjan verzocht de rechter om de strafeis te willen verzachten, maar rechter Daniëlle Karamatali kwam ook tot het wettig en overtuigend bewijs. De verdachte heeft zich al eerder schuldig gemaakt aan een verkeersovertreding. Vanwege zijn positieve proceshouding veroordeelde de rechter hem tot een mildere straf. Misiedjan kreeg een straf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar opgelegd. Ook mag hij anderhalf jaar niet deelnemen aan het verkeer. Met dit vonnis mocht Misiedjan naar huis. Hij heeft de zes maanden in voorarrest uitgezeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: