Yaadgaar Orchestra laat diepe indruk achter

Yaadgaar Orchestra laat diepe indruk achterNet als vorig jaar zette Yaadgaar Orchestra ook zondag een prima show neer. ‘Geweldig’, omschrijft Rita (48) het optreden van de verschillende, overwegend jonge, artiesten. Anita (37) en Radjes (42), een echtpaar, zeggen hetzelfde. Yaadgaar hield dit jaar haar concert in de Congreshal. De zaal was goed gevuld, de sfeer was goed en het publiek heeft genoten.
Optreden pandit en mulvi uniek
Na de pauze maakte de conferencier  bekend dat een pandit (Hindoe-priester) en een mulvi  (Moslim-priester) gezamenlijk zouden optreden. De uitkomst was daverend. Ook het publiek liet blijken waardering voor die act te hebben. ‘Iedereen is aan zijn trekken gekomen’, vertelt Radjes. ‘Zulke zaken moeten terugkomen. Op deze manier behouden we onze cultuur.’ Anita kan ervan meepraten. De bhajans (religieuze liederen) bezorgden haar kippenvel. ‘Deze culturele liedjes hoor je niet vaak’, vult Radjes haar aan.
Salaam Namaste 2013
De eerste show van Yaadgaar Orchestra ‘Salaam Namaste 2013, An Inspiring Evening’, onder leiding van Riaz Ahmadali, is bedoeld om uitgekozen oude en nieuwe liedjes met waardevolle teksten te presenteren. Het concert moest het publiek inspireren en motiveren om dit jaar tot een succes te maken. De songs gingen over liefde, vertwijfeling, hoop en religie. ‘Er waren meer jonge artiesten. Riaz stimuleert jongeren en spoort ze aan hun talenten te ontwikkelen en te tonen’, oordeelt Rita.
Oordeel
‘Als niet-Hindoestaan kon ik ook genieten. Vooral het mooie optreden van de mulvi en pandit is in woorden niet uit te drukken. Toch is er een kleine opmerking. De zangers stonden er tijdens hun voordrachten nogal stijfjes bij. Met zo een geweldige stem, prima uitgedost en een spontaan publiek zou het toch mooi zijn om de songs wat losjes te presenteren? Dat was het enige dat minder was. Ondanks dit punt is de avond geslaagd.’ De show was heel leuk’, zegt Anita. ‘Geweldig’, volgens Rita. Dit zegt genoeg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: