Jozef Ling Nget Tet: ‘Bijzonder jaar voor Chinese gemeenschap’

Jozef Ling Nget TetHet jaar 2013 is een bijzonder jaar voor de Chinese gemeenschap in Suriname. Niet alleen wordt dit jaar 160 jaar Chinese Immigratie gevierd, maar ook vallen beide Chinese hoogtijdagen op een zondag. ‘We hoeven daarom ons hoofd niet te gaan breken voor het aanvragen van een nationale vrije dag. Zowel 10 februari (Nieuwjaar) als 20 oktober (160 jaar immigratie) zijn zondagen, tot ons geluk’, zegt Jozef Ling Nget Tet, ondervoorzitter van Kong Ngie Tong San, één van de grootste Chinese verenigingen in Suriname. Volgens Ling Nget Tet zal 160 jaar Chinese Immigratie heel uitbundig gevierd worden. De viering van het Chinees Nieuwjaar zal traditioneel aan toegaan zoals dat elk jaar het geval is.
Het Jaar van de Draak wordt per 10 februari ingeruild voor het Jaar van de Slang. De slang is het zesde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Karaktereigenschappen van de slang volgens de Chinese astrologie: intelligent, sluw, mysterieus, actieve geest, zeer seksueel, artistiek, organisatorisch, bizar gevoel voor humor, instinctief, financieel geluk, maar ook onbetrouwbaar, niet punctueel, jaloers en ontrouw (ook in vriendschap).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: