Dienstverlening CBB-kantoren genormaliseerd

De dienstverlening op de verschillende CBB-kantoren landelijk is per gisteren genormaliseerd. Dit betekent dat de CBB-loketten als vanouds weer tot drie uur open zijn voor het publiek. Door acties van de bond van personeel bij het CBB (Centraal Bureau Burgerzaken) was het bureau tot één uur s’ middags toegankelijk voor cliënten. De bond ging over tot actie uit ontevredenheid over de afhandeling van de Fiso-problemen van het personeel door de leiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Er heerst bij de CBB-medewerkers ontevredenheid over de wijze van herwaardering en inpassing in het Fiso-systeem. Biza-minister Soewarto Moestadja zei gisteren in het parlement dat hij afgelopen woensdag een onderhoud had met de bond over deze kwestie. Dit resulteerde in het bondsbesluit om de acties per direct op te heffen.
“Met de bond is de noodzaak aangegeven dat wij geen enkele dag meer gedogen dat de situatie voortduurt”, zei de bewindsman in het parlement. Verschillende assembleeleden beklaagden zich dinsdag jongstleden tijdens de openbare vergadering over deze beperkte dienstverlening van het CBB. Bouva had het erover dat sommige kantoren zelfs om twaalf uur ‘s middags hun deuren sloten. Bouva toonde zich content met het optreden van de minister, maar eiste ook van de bewindsman dat hij met voortvarendheid gaat werken aan verbetering van de positie van de  CBB-medewerkers. Over de verbetering van de dienstverlening landelijk deelde de bewindsman voorts mee dat volgende maand zal worden overgegaan tot het maken van ID-kaarten door de verschillende CBB mobiele bureaus landelijk. Voorts zullen er nieuwe CBB-kantoren worden opgezet te Apoera, Atjoni/Sipaliwini, Brokopondo centrum, Brownsweg en Klaaskreek.
Op Alliance/Commewijne is het ministerie reeds begonnen met de bouw van een nieuw CBB-pand. Reeds is een aanvang gemaakt met de bouw van een nieuw CBB-kantoor te Coronie. Voorts ligt in de planning om in deze regeerperiode het CBB-registerbestand te digitaliseren. Hierdoor zullen alle CBB-kantoren landelijk in verbinding met elkaar kunnen staan en de dienstverlening efficiënter verlopen.  Volgens Moestadja zijn nagenoeg alle kantoren al aangesloten op een geautomatiseerd netwerk, met uitzondering van de kantoren aan de Indira Gandhiweg, La Vigiliantsia en Browsweg, die nog kampen met technische problemen. De bewindsman voerde het woord bij de behandeling van de ontwerpwet aanvulling van de registers van het CBB.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: