Gedetineerde hoort twee jaar tegen zich eisen

De 32-jarige gedetineerde, Djegindra B., die een forse straf uitzit, heeft vanuit de inrichting twee personen weten op te lichten. In het begin van het jaar 2011 deed de verdachte zich voor als meester Mahabier. Hij hield de benadeelde voor dat haar wijlen vader een perceel had aangevraagd. De verdachte deed dat met een vrouwenstem. Omdat dit de laatste wens was van haar vader was de dochter geïnteresseerd om het perceel alsnog te bemachtigen. De verdachte gaf de vrouw vier bankrekeningen door, waarop zij het geld moest storten. Zij heeft een onbepaald groot geldbedrag gestort op die rekeningen.
De verdachte bekende zijn daad. Hij gaf aan dat hij niet de enige is geweest die het geld van de benadeelde heeft verbrast. De andere zijn reeds in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie gaf aan dat het geldsbedrag niet duidelijk is. Naast dit feit heeft de verdachte nog een persoon opgelicht. Hij hield de benadeelde voor dat hij zijn perceelzaken in orde zou maken. Ook daar heeft de verdachte geld van de benadeelde gekregen. Officier van Justitie Astrid Niamat merkte op dat personen die in cellenhuis worden ingesloten, proberen hun leven te veranderen. Maar deze verdachte gaat gewoon door met zijn praktijken. Zij eiste een gevangenisstraf van twee jaar. Op 7 maart komen de raadslieden aan de beurt. Djegindra blijft aangehouden.
Saskia Bandhan             

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: