Rachied Doekhie: ‘De VHP heeft mij als cadeau gekregen’

Rachied Doekhie‘De VHP heeft mij als cadeau gekregen’, zegt het NDP-assembleelid Rachied Doekhie die vandaag samen met de VHP jarig is. Doekhie is 58 jaar geworden, terwijl de VHP haar 64-jarig bestaan viert. ‘Ik vier mijn jaardag nooit, het volk doet dat voor mij’, zegt Doekhie. De uitkomst van de Idos-peiling dat de NDP stabiel is gebleven in Nickerie, is naar zijn zeggen simpel te achterhalen. ‘Wat wij voor de verkiezingen op politieke podia hebben beloofd, voeren we uit. Ook al hebben we nog niet alles gedaan, we zijn hard op weg.’ Enkele van de beloften waren de bouw van een muloschool te Henar, het aanpakken van zowel de droge als natte infrastructurele werken en de bouw van een muloschool in de westelijke polders. Hiermee wordt één van deze dagen een aanvang gemaakt.
Één van de belangrijke zaken die aan het Nickeriaans volk waren beloofd, is het inlopen van de grote achterstand betreffende het grondbeleid. ‘Het voorwerk hiervoor is reeds verzet. Zo krijgt het district een eigen kantoor en zijn hiervoor al personen aangetrokken. In de achterliggende jaren zijn tal van personen bedonderd door dubbele gronduitgiftes en lappen grond die hun op sluwe wijze afhandig is gemaakt. Hier zal verandering in komen en zullen al deze mysterieuze zaken rechtgetrokken worden. Ook wordt de komende periode een begin gemaakt met de voorgenomen woningbouwprojecten in Nickerie.’
Volgens Doekhie wordt het sociaal akkoord dat eerder was voorgehouden, uitgevoerd. ‘En hier hecht het volk heel veel waarde aan. Zo is tegenwoordig een naschoolse opvangmogelijkheid gecreëerd, vooral voor de gezinnen die het zich niet kunnen permitteren om naschoolse oppas voor hun kinderen te betalen. We hebben onze best gedaan en zijn hard op weg om zoveel mogelijk te realiseren voor het volk. De oppositie gaat altijd allerlei andere uitwegen bewandelen om ons te bekritiseren. Daar liggen wij beslist niet wakker van’, aldus de NDP’er.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: