Ramadhin heeft bedenkingen gedrag electoraat

Ramadhin heeft bedenkingn gedrag electoraatIk heb mijn bedenkingen over het gedrag van het electoraat’, zegt politiek analist Hardeo Ramadhin aan Dagblad Suriname. ‘Als  ruim 74% van de respondenten vindt dat de president een goede job doet, hoe kan dan 66% vinden dat het regeringsbeleid corrupt is en 47.8 % van mening zijn dat de ministers vervangen moeten worden?’  Zo reageert de politiek analist op de resultaten van het jongste Idos-opinieonderzoek, dat onlangs behandeld werd in het actualiteitenprogramma Kal Aaj Aur Kal (Kaak) via RBN TV. Het is volgens Ramadhin juist de president die verantwoordelijk gehouden moet worden voor het wanbeleid, omdat hij de regeringsleider is. Het staatshoofd kan naar zijn zeggen ook niet vrij uit gaan, als men vindt dat het ministersteam zijn werk niet goed doet. ‘Het is per slot van rekening een collectief regeerteam dat een collectief beleid voert. Het beleid en de ministers scoren slecht, maar de president scoort over de gehele linie goed.’
De uitkomsten zijn voor Ramadhin hoogst opmerkelijk en tegenstrijdig. De analist veronderstelt dat dit niet kan liggen aan de onderzoekstechnieken die gehanteerd zijn. ‘Ik twijfel geen seconde aan de uitkomsten. Het Idos gaat trouwens wetenschappelijk te werk. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met het gedrag van de respondenten’, zegt  Ramadhin. Voor de analist zijn de resultaten voor wat de sterkte van de coalitiepartijen betreft ook in het oog springend. In de recente Idos-meting scoort geen van de coalitiepartijen hoger dan 3% in respectievelijk Paramaribo en Wanica. De Palu scoort zelfs 0,0 % aan zetels in Wanica.  In Paramaribo zijn de Palu, KTPI en NS samen minder dan 1 procent van de stemmen. ‘Je hebt ze dus niet echt nodig. Ze tellen niet mee. Maar het is collectief beleid, dus je werkt met ze.’ Ramadhin vindt de uitkomst van de PL in Paramaribo ook opmerkelijk. ‘De PL is bij deze peiling niet zichtbaar in de hoofdstad, terwijl de partij op eigen kracht zetels heeft weten te behalen in dit kiesdistrict.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: