Waal stuurt manschappen dankbrief mede namens minister

Brandweercommandant Cecil Waal heeft gisteren zijn dankbaarheid geuit over het optreden van de brandweerlieden bij de bestrijding van de felle brand die vorige week maandag woedde op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat. Dit deed Waal in een circulaire mede namens minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) en het managementteam bij het Korps Brandweer Suriname (KBS). Het optreden van de brandweerlieden werd op de dag van de brand en daags daarna zwaar onder vuur genomen door de brandweerleiding en de Juspol-bewindsman. De minister noemde het optreden zelfs een slappe vertoning.
Dagblad Suriname verneemt uit kringen van de bond dat de brandweerambtenaren zeer teleurgesteld zijn in de houding van hun superieuren. De brandbestrijders hebben gegeven de omstandigheden, met gekortwiekt inkomen en gebrekkige middelen, hun uiterste best gedaan om erger te voorkomen op de plek van het incident. De brandweerbond zal dinsdag in een algemene ledenvergadering ingaan op deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!