Wisse prolongeert tijdens Glory 92 in Rotterdam zijn titel als middengewicht kampioen

De ongeslagen Glory middengewicht kampioen Donovan Wisse heeft zaterdagavond in Ahoy Rotterdam met succes zijn titel tijdens Glory 92 in een gevecht met de Zwitser Ulric Bokeme geprolongeerd.

In de vijf rondes van elk drie minuten was Wisse technisch de sterkste vechter. 

Ondanks zijn ongeslagen status en dominantie in de middengewicht divisie, nam Wisse van tevoren zijn tegenstander zeker serieus. “Ulric Bokeme is een goede vechter,” zei Wisse eerder op vechtsportinfo.nl. “Het wordt zeker geen gemakkelijke partij.” Het werd zeker geen makkelijke partij, maar de ervaring en techniek van Wisse brachten hem naar zijn vijfde titel.

Naast het behouden van zijn titel, had Wisse nog een ander doel voor ogen: het evenaren van het record van voormalig Glory dubbelkampioen Alex Pereira. Pereira wist het meeste aantal titelverdedigingen op zijn naam te zetten (vier). “Natuurlijk wil ik dat record evenaren,” zegt Wisse. “Het zou een grote prestatie zijn.” Dat record is nu met zijn vijfde achtereenvolgende titel door de Surinamer verbroken.

De eerste paar ronden zaterdagavond in een druk Ahoy waren gelijkwaardig, met beide vechters die op zoek waren naar hun kans. Wisse probeerde druk te zetten met zijn krachtige stoten en snelle trappen. In de laatste twee ronden begon Wisse zijn ritme te vinden. Hij landde meer stoten en kon Bokeme onder druk zetten. Bokeme bleef vechten, maar kon Wisse’s aanval niet meer effectief pareren. Na vijf ronden oordeelde de jury unaniem in het voordeel van Wisse. 

Na afloop van het gevecht wees de jury Wisse aan als winnaar (split decision). “Bokeme heeft een goed gevecht geleverd. Ik ben blij met mijn overwinning en ga nu terug naar de tekentafel. Wie mijn volgende tegenstander moet worden? Sergej Braun en Michael Boapeah hebben zich vanavond laten zien. Ik ben klaar voor wie dan ook”, reageerde hij na afloop.

De overwinning op Glory 92 heeft Wisse’s positie als een van de beste Glory vechters aller tijden bevestigd. Hij is al bijna zes jaar ongeslagen.

PK

error: Kopiëren mag niet!