Agressieve dorpsbewoners wilden afvoeren roofverdachte voorkomen

De van meerdere gewapende roofovervallen verdachte Theo Asodanoe is gisterochtend door leden van het Arrestatieteam weer aangehouden in het dorp Goejaba te Brokopondo. De aanhouding van Asodanoe zelf vond zonder problemen plaats. Toen enkele in het dorp aanwezige personen doorhadden dat Asodanoe door de politie was aangehouden, wilden zij voorkomen dat hij werd meegenomen. Zij gingen ertoe over om het Arrestatieteam te bekogelen met stenen, hout en andere harde voorwerpen. De situatie werd zo grimmig dat de wetsdienaren genoodzaakt waren gebruik te maken van hun vuurwapens, waarbij ettelijke waarschuwingschoten zijn afgevuurd om de menigte op afstand te houden. Ondanks de hevige tegenstand van delen van de dorpsgemeenschap is het gelukt om Asodanoe uit het dorp te krijgen en over te brengen naar Paramaribo. Asodanoe zag kans om op 2 juni 2004 te ontvluchtten uit het cellenhuis van het bureau Nieuwe Haven. Sindsdien werd hij op last van de procureur-generaal van Suriname opgespoord ter aanhouding en voorgeleiding. Deze verdachte gold als vuurwapengevaarlijk.
 
 

error: Kopiëren mag niet!