‘Lekker in je vel’ ten einde

Op initiatief van het ministerie van Volksgezondheid voerde Stichting Kinderboekenfestival in de maand september diverse vakantieactiviteiten uit onder de naam ‘Lekker in je vel’.  Het doel van het bewustwordingsprogramma ‘Lekker in je vel’ is het promoten van een gezonde leefstijl onder kinderen, waardoor het aantal mensen dat lijdt aan niet overdraagbare aandoeningen in de toekomst zal verminderen.
De buurten die in deze vakantie op de woensdag- en donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur bezocht werden, zijn Sunny Point, Sophia’s Lust, Lelydorp en Geyersvlijt. Op een open veld konden de kinderen naar hartenlust oefenen of leren touwtje springen, onder leiding van Zabdai Zamuel en zijn team. Het touwtje springen bleek in de wijken een goede manier van vrijetijdsbesteding te zijn. De deelnemers, die tijdens de oefendagen vanwege hun springkunsten zijn opgevallen, zullen op zaterdag 29 september van 10.00 tot 12.00 uur in een finalewedstrijd tegen elkaar uitkomen. Er zullen prijzen worden uitgereikt aan deelnemers die het snelst, het hoogst, het langst, het mooist of het best kunnen touwtje springen.
Na de vakantiedagen van 6, 7 en 8 september in het Jeugdcentrum, met als thema ‘Gesontu Prisiri’, werd in de tweede week van september een aanvang gemaakt  met het touwtje springen in de verschillende buurten. Als onderdeel van een gezonde leefstijl werd via het touwtje springen aan kinderen geleerd hoe ze gezond kunnen bewegen. Voor de finale zijn ook kinderen van het Floraproject, van het Marowijneproject en van Zorg en Hoop uitgenodigd. Alle kinderen die er zaterdag zijn, mogen meespringen. Een vertegenwoordiging van het ministerie van Volksgezondheid zal zaterdag na de finalewedstrijd touwtje springen de vakantieactiviteiten ‘Lekker in je vel’ officieel afsluiten.

error: Kopiëren mag niet!