Stichting 1 voor 12 maakt 200 kinderhartjes blij

De Stichting 1 voor 12 van Louise Vismale heeft gisteren 200 kinderhartjes blij gemaakt. Genoemde stichting heeft ter afsluiting van de grote vakantie een creatieve en interactieve dag georganiseerd voor deze kinderen in de Paramaribo Zoo. Volgens Vismale ging het bij deze om kinderen van verschillende kindertehuizen en kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen die zich vooraf moesten registreren bij de stichting. Ofschoon het om een jaarlijks terugkerend project gaat was het dit jaar ook grootser van opzet. Minister Adna van Sport & Jeugdzaken was ook aanwezig en sprak de aanwezige kinderen toe. Genoemd ministerie heeft ook 200 schoolpakketten gedoneerd aan 1 voor 12. De bewindsman overhandigde een der schooltassen met inhoud symbolisch aan een van de kinderen. Vismale hoopt dat dit gebaar de kinderen stimuleert om met frisse moed het schooljaar 2012 – 2013 te starten. De 200 kinderen hebben gisteren mogen genieten van het optreden van een clown, Minnie en Mickey Mouse, een toer door de binnenstad in een tourbus, een rondleiding in de zoo, spelletjes in de speeltuin, lekker eten en drank. Vismale zegt dat zij deze dag mogelijk hebben kunnen maken dankzij de eigen inbreng en sponsoring vanuit het bedrijfsleven. (Tekst: Widjai Ganesh/foto’s: Rosco Vismale)

error: Kopiëren mag niet!