Melkcentrale dupeert melkboeren

Enkele melkboeren zijn woedend op De Melkcentrale en vinden dat ze gedupeerd worden door deze instantie. Ze zeggen aan parlementariër Sheilendra Girjasing dat De Melkcentrale hun aangeleverde melk niet meer accepteert omdat het volgens het bedrijf verzuurd zou zijn. Girjasing vraagt middels een brief aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowijojo, om uitleg. “Door verschillende melkboeren uit de verschillende delen van het land heeft de klacht mij bereikt dat het de laatste tijd vaker voorkomt dat aangeleverde melk door de boeren als verzuurd door de controleurs van De Melkcentrale NV wordt gekwalificeerd. Dit verbaast de boeren, omdat er in de afgelopen periode juist geïnvesteerd is in kwalitatief goede voeding, waardoor er kwalitatief beter melk wordt verkregen”, formuleert de parlementariër in de brief.
Volgens Girajsing vragen de boeren zonder de schuldvraag op te werpen als de minister kan nagaan hoe de keuring van aangeleverde melk heden ten dage geschiedt en hoe het komt dat er zoveel aangeboden melk gekwalificeerd wordt als verzuurd. “Het behoeft geen betoog aan te geven welke schade de boeren hierdoor kunnen lijden als steeds hun melk wordt afgekeurd.” De volksvertegenwoordiger meldt ook dat de boeren die hun klachten hebben gedeponeerd van verschillende woongebieden zijn. Het zijn boeren van Saramacca, Commewijne en Wanica. Hij hoopt dat de minister een onderzoek laat instellen en het resultaat presenteert aan de melkboeren.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!