Ied-Ul-Fitr


Moslims hebben wereldwijd onder andere op zondag 19 augustus 2012 het Ied-Ul-Fitr-feest gevierd. In Suriname gaat men traditiegetrouw eerst naar de moskee om Allah te bedanken voor de voorbije heilige maand Ramadan. Een groep gaat vanouds naar het Onafhankelijkheidsplein voor het gebed. Veel leden van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) gaan naar de hoofdmoskee aan de Keizerstraat. Evenals de voorgaande jaren was het dit jaar bijzonder druk. De vertrekkende Amerikaanse ambassadeur John Nay en diens echtgenote waren ook aanwezig. Na het gebed en de toespraak van SIV-voorzitter dr. Robbert Bipat, werd er gezamenlijk gegeten en gedronken. De ochtend werd doorgebracht in een gezellige sfeer. Na een paar uurtjes ging men uiteen om het feest verder met familie, vrienden en kennissen te vieren. Ook de minder draagkrachtigen togen dit jaar in groten getale naar de SIV-hoofdmoskee voor het in ontvangst nemen van een geldsbedrag, voeding en drank (zakaat) (Tekst/DBSfoto: Widjai Ganesh)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: