Eerste aanzet gegeven voor regulering backtrack

Gisteren is op het commissariaat van Nickerie de eerste aanzet gegeven tot regulering van de backtrack route. Aanwezig waren directeur Melvin Linscheer van de Veiligheidsdienst, gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop, dc Wedperkash Joeloemsingh, NDP-assembleelid Rachied Doekhie, het kabinet van het commissariaat en de districtsraadsleden. ‘We waren allemaal op één lijn. Iedereen is het erover eens dat er regulering moet komen op de backtrack route’, gaf Doekhie in gesprek met Dagblad Suriname te kennen.
Afgesproken is dat over bijkans twee weken een delegatie uit Paramaribo vertrekt om gesprekken te voeren met de verschillende overheidsactoren waaronder de douane. Het is van belang dat binnenshuis alle vraagstukken opgelost worden, zodat er zich geen misverstanden voordoen. Binnen een maand moet dit geheel afgerond zijn. Daarna volgen de belanghebbenden, waaronder de taxihouders en de boothouders.
Doekhie gaf eerder te kennen dat de sociaaleconomische belangen te groot zijn om de backtrack route te sluiten. Er moet regelgeving komen over de vaartijden, de registratie van boothouders en passagiers en de plicht om een ID-kaart of paspoort te tonen. Ook de veiligheidsmaatregelen voor de passagiers zullen in acht genomen moeten worden. Noodzakelijk zijn ook een politie- en douanepost en eventueel een scanapparaat. Indien deze zaken te kostbaar blijken, zullen er mogelijkheden bekeken worden om de backtrack route te verplaatsen naar Canawaima. Daar is er reeds een politie-, douane- en militaire post.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!