Indiase Diasporaconferentie op 30 september in Amsterdam

De jaarlijkse Indiase Diasporaconferentie wordt dit jaar gehouden op 30 september in Amsterdam. Deze eendaagse conferentie zal zich richten op het benutten van de samenwerking tussen de verschillende generaties alsook het opbouwen van relaties tussen de verschillende groepen die horen bij de Indiase diaspora in Nederland. In overeenstemming met wat de organisatoren graag willen,  worden de Indiase ambassadeur in Nederland, Bhaswati Mukherjee,  Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, experts op velerlei gebied en afgevaardigden van verschillende sociale en zakelijke organisaties verwacht om deel te nemen aan deze belangrijke bijeenkomst. De conferentie streeft ernaar om de link tussen de diverse Indiase groepen en organisaties te verstevigen, de rol van de Indiase diaspora in de gemeenschap te propageren en de band tussen India en Nederland op velerlei gebieden te verbreden.
Nederland is, met naar schatting 200.000  personen, de tweede grootste populatie van mensen met een Indiase origine in Europa. Daarin zijn inbegrepen de vele mensen met een PIO (People of Indian Origin )-kaart, merendeels uit Suriname,  en de ‘non-resident Indians ‘ (NRI’s). Duizenden Indiërs, voor het overgrote deel afkomstig uit de deelstaten Uttar Pradesh en Bihar, zijn ruim 130 jaar geleden naar Suriname gekomen als contractarbeiders. Nakomelingen uit deze groep zijn later, vanwege de Onafhankelijkheid in 1975, naar Nederland geëmigreerd.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: