Kinderruzie leidt tot 6 maanden cel

Rene Konoe die al geruime tijd een conflict heeft met zijn buurman, gaat voor 6 maanden de bak in. De ruzie begon met een klap dat een kind van het slachtoffer verkocht aan een nichtje van de verdachte. Konoe ging naar de woning van zijn buurman om rekenschap te vragen. Op een bepaald moment is dit uit de hand gelopen. De buren hebben ruzie gemaakt om hun kinderen. De kinderen van de jongere broer van de verdachte hebben ruzie met de kinderen van de buurman. Hierdoor hebben zij geen contact. Toen de verdachte naar zijn buurman ging om te praten, was zijn jongere broer met een stuk hout erbij. Daarmee heeft hij de buurman aangevallen. De verdachte heeft zijn jongere broer niet tegengehouden. Integendeel heeft hij zijn buurman met het stuk hout enkele slagen toegebracht. Als gevolg van deze mishandeling heeft het slachtoffer een armfractuur opgelopen. De verdachte heeft samen met zijn jongere broer en nog een andere vriend het slachtoffer mishandeld.
Op de zitting verklaarde Konoe dat hij zeven kinderen moet verzorgen. Hij is de kostwinner in huis. Hij verzocht de rechter om hem naar huis te sturen. Zijn advocaat vroeg de rechter om de verdachte een gevangenisstraf op te leggen die gelijk is aan de tijd in voorarrest doorgebracht en de verdachte naar huis te sturen.
De magistraat tilde heel zwaar aan het feit, omdat de verdachte zijn jongere broer juist moest hebben tegengehouden. Ook het slachtoffer heeft kinderen te verzorgen. Hij heeft een armfractuur aan deze burenruzie overgehouden. Hij verkeert dus in dezelfde situatie als de verdachte. De rechter achtte de straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar passend en geboden. Konoe heeft al anderhalve maand in voorarrest doorgebracht. Hij heeft nog vier en een halve maand te gaan.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!