Nickerie noteert derde woningbrand


Nickerie heeft in de vroege ochtend van woensdag de derde woningbrand genoteerd. De familie Prahladsing, woonachtig aan de Krabbenweg te Corantijnpolder, is van het ene op het andere moment haar huis, inboedel, twee bromfietsen en een auto kwijtgeraakt. Ten tijde van de beginnende brand was de familie in diepe rust gedompeld. Op een gegeven moment rook de vrouw des huizes brandlucht en wekte haar echtgenoot. De man stond op en zag tot zijn schrik grote vlammen in de woonkamer. Ze maakten hun zoon wakker en holden naar beneden. De vrouw des huizes en de zoon zijn zodanig geschrokken dat zij per eigen gelegenheid vervoerd werden naar de Spoedeisende Hulp.
Volgens brandmeester Remy Markelo kregen zij de melding om 8 over 5 in de ochtend. De brandweer is twee minuten na de melding uitgerukt naar het adres. Bij aankomst van de brandweer was de bovenwoning geheel afgebrand. Noch het huis noch de inboedel zijn tegen brand verzekerd. De persoon die de brandweer had gebeld, vertelt dat toen hij de brand wilde doorspelen aan de brandweer hij te horen kreeg dat het adres niet bekend was bij de brandweer. De brandmeester zegt dat de persoon naar de brandweercentrale in Paramaribo had gebeld. De persoon was vergeten aan te geven dat de brand in Nickerie plaatsvond. Na enkele ogenblikken kreeg de brandweer van Nickerie de melding doorgespeeld, waarna ze gelijk uitrukten. De brandweer van Nickerie is te bereiken op het nummer 211123 of 231123.

error: Kopiëren mag niet!