Nieuwe dc Coronie per 2 juli formeel in charge

De nieuwe districtscommissaris van Coronie, Harold Sijlbing, begint op 2 juli formeel met zijn werkzaamheden op het commissariaat. Dit deelt assembleelid Remie Tarnadi van het kokosdistrict Dagblad Suriname mee. Sijlbing wordt momenteel ingewerkt door Roline Samsoedien, deken van de districtscommissarissen, en loopt stage op zowel het commissariaat van Paramaribo als Coronie. Er wordt veel van Sijlbing verwacht. De bevolking van  Coronie wacht zijn komst af en geeft hem het voordeel van de twijfel, zegt Tarnadi.  Sijlbing, die voorgedragen is door coalitiepartner Palu, vervangt ex-districtscommissaris Harriet Ramdien. Deze zou in ongenade zijn gevallen bij de twee parlementariërs van Coronie, Tarnadi en Anton Paal.
De volksvertegenwoordigers staken hun ontevredenheid over het functioneren van Ramdien niet onder stoelen of banken. Tarnadi rekent af met de gedachte dat er nog maar bitter weinig gedaan is voor zijn district. Recentelijk is het drinkwaterleidingnet uitgebreid en is de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) momenteel bezig met het plaatsen van buizen om het ressort Ingikondre volledig te voorzien. Ook het asfalteringsproject moet genoemd worden, zegt Tarnadi. Een groot deel van de binnenwegen is reeds verhard. De creatie van duurzame banen is een van de zaken die beloofd is en nog gerealiseerd moet worden. De parlementariër hoopt met de komst van Sijlbing dat die ontwikkeling versneld  kan worden gebracht met de ondersteuning van het centraal gezag.

error: Kopiëren mag niet!