Nederlandse jongeren leren van Surinamers

Er zijn wederom een groep leerlingen, buddy’s uit Flevoland, Nederland naar Suriname voor een uitwisselingsprogramma met de leerlingen van de Johannes Vrolijkschool. Het gaat om derde- en vierdejaarsleerlingen van de MBO. Zij arriveerden op 24 maart in Suriname. Volgens John Mulder, die projectleider is, is dit het  laatste uitwisselingsprogramma. De missie stopt hierna, omdat de Nederlandse regering aan het bezuinigen is. Het uitwisselingsprogramma tussen Surinaamse en Nederlandse leerlingen begon in 2006. Vanaf toen tot nu zijn er zo een 200 buddy’s naar Suriname afgereisd. Tijdens deze missies leren de leerlingen van elkaar.
Afgelopen woensdag vertoefden de buddy’s met de tweede-, derde- en vierdeklassers van de Johannes Vrolijkschool te Overbridge. Het onderdeel voor die dag was sport en spel. De buddy’s hebben sinds hun aankomst een aantal bezoekjes afgelegd. Zo hebben zij een bezoek gebracht aan de SIV-moskee, de Synagoge, de Kathedraal en enkele opvangtehuizen.  Ook hadden zij een dag lekker uitgetrokken om te shoppen in Paramaribo. De buddy’s hebben een inzamelingsactie, m.n. de 5 euro-actie, gehouden voor het tehuis Johanna te Domburg. Zij hebben in totaal een Euro 1.200 overhandigd aan het tehuis.
Op woensdag 4 april is er een reünie georganiseerd tussen de nieuwe en oude Surinaamse buddy’s te LSB Lelydorp. Cliff Rasidin, leerkracht Johannes Vrolijkschool, geeft aan dat de oude buddy’s van harte welkom zijn op deze reünie.

error: Kopiëren mag niet!