SLM maakt cliënten warm voor verhoging brandstoftoeslag

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft onlangs bekendgemaakt dat verwacht kan worden dat op korte termijn er wederom een brandstoftoeslag zal worden geheven. Dit vanwege de steeds fluctuerende brandstofprijzen. Harold Ramdhani, directeur-eigenaar van Ram’s Tour en Travel Service, zegt dat de verhoging op dit moment moeilijk is in te schatten, omdat het afhangt van de wereldmarktprijs. Het is nog niet bekend wanneer de prijsaanpassing zal volgen. Maar de cliënten zijn nu al ruim vooraf ingelicht.
Ramdhani legt uit dat het vliegtarief uit onafhankelijke componenten bestaat. Over het algemeen worden de algemene exploitatiecomponenten, o.a. salarissen en onderdelen, vast gecalculeerd in het tarief. Maar toen de olieprijzen begonnen te stijgen, heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA met de wereld afgesproken om het brandstofcomponent binnen een vliegticket los te koppelen van de vaste kosten. Iedere keer als de brandstof stijgt, heeft de luchtvaartwereld het recht om een toeslagcomponent toe te voegen aan het vliegtarief voor compensatie van hun meerkosten met betrekking tot hun brandstof. Ramdhani legt uit dat niet de vliegtarieven worden verhoogd, maar dat het gaat om een toeslag van het brandstofcomponent binnen het tarief.
De KLM heeft per 1 april haar tarieven voor pakketreizen vanuit Nederland naar intercontinentale bestemmingen verhoogd. De verhoging geldt voor reizen naar het Caribisch gebied en Suriname (m.u.v. Mexico). De verhoging op intercontinentale bestemmingen bedraagt € 20,00 per retour voor Economy Class en € 80,00 per retour voor Business Class. Voor een enkele reis is dat € 12,00 voor Economy Class en € 32,00 per enkele reis voor Business Class.

error: Kopiëren mag niet!