PLO-leden Commewijne willen 50 cent tariefsverhoging

PLO-bushouders van Commewijne zien graag een verhoging van  50 cent op het huidige tarief. De bustarieven in dit district variëren tussen SRD 2,25 en SRD 3,25 per rit. Stanley Isaak, coördinator van de PLO-bushouders in Commewijne, zegt dat het bestuur uiteindelijk zelf zal beslissen over welk tarief er onderhandeld zal worden. Hij zegt dat het verlies vanwege de brandstofstijging niet gering is. De inkomsten zijn teruggelopen met SRD 150 per dag. Hield hij voor de hoge brandstofprijsstijging nog tussen SRD 200  en SRD 300 per dag over, sinds kort is dat gedropt naar tussen de SRD 100 en SRD 150, zegt Isaak. De PLO-leden van Commewijne gaan ook voor behoud van de subsidieregeling in combinatie met een gedeeltelijke tariefsverhoging.
Voor een volle tank moet een bushouder ruim SRD 500 (100 liters x SRD 5,11) neertellen.   Daarmee rijdt men nog geen twee productievolle dagen.  Een andere netelige kwestie waarover deze bushouders al jaren klagen, is de oneerlijke concurrentie van de NVB-staatsbussen. Het staatsbedrijf heeft op de verschillende trajecten een aantal bussen ingezet, die los van de voorgeschreven uren de routes aandoen. Deze staatsbussen rijden volgens het hosselsysteem van de PLO-bussen. Het gevolg is dat passagiers op vrijwel elk uur van de dag kunnen instappen in een staatsbus. De PLO-bus wordt weggeconcurreerd, omdat die een duurder tarief heeft, zegt Isaak. Een goed voorbeeld daarvan is de route Meerzorg-Stolkertsijver, waarop een particulier tarief geldt van SRD 3,25. De PLO-bushouders op dit traject zijn genoodzaakt het tarief terug te brengen naar SRD 2,45 om nog te kunnen concurreren met de zes staatsbussen die op deze route opereren.

error: Kopiëren mag niet!