RvC ’s worden nu met vast bedrag gehonoreerd

Leden van de Raden van Commissarissen bij overheidsinstellingen toucheren sinds kort een vast bedrag als honorarium. Volgens een resolutie van 14 februari 2012 ontvangen de voorzitters SRD 1250 en de leden SRD 950. Voor deze nieuwe regeling ontvingen RvC-leden verschillende bedragen. Zo kreeg een RvC-lid bij de MAS SRD 2000, terwijl dat van AZP SRD 800 verdiende. Het is niet duidelijk of deze nieuwe regeling ook geldt voor de grote parastatale bedrijven als Staatsolie, Telesur en SLM, waar de RvC’s  veel meer verdienen dan de bedragen genoemd in de resolutie. Ook de bedragen van  de verschillende overheidscommissies zijn vastgesteld. Het maximale dat men kan verdienen, is nu SRD 1000 voor participatie in een commissie van de hoogste categorie. Het staat in ieder geval vast dat met deze nieuwe regeling de honoraria teruggebracht zijn.

error: Kopiëren mag niet!