Oom staat terecht wegens misbruik

Patrick P. wordt ervan verdacht zijn minderjarig nichtje te hebben misbruikt. Rechter Marie Mettendaf hoorde vrijdag de grootmoeder van het meisje. De grootmoeder gaf aan dat zij het meisje stuurde naar de verdachte om boodschappen te doen. Zij kent de verdachte als een heel aardige man. Het meisje kwam in de weekenden en in de vakantie logeren bij de grootmoeder. Op gegeven moment viel het D.,  een zus van de verdachte, op  dat het meisje steeds magerder werd. Zij raadde de grootmoeder aan om het meisje naar de dokter te brengen. Bij de arts deed het slachtoffer haar relaas. De grootmoeder moest buiten plaatsnemen. Toen de arts klaar was met het onderzoek, en ook een urinetest had gedaan, gaf zij de grootmoeder re kennen dat het kind seksueel misbruikt is. De arts vroeg aan de grootmoeder wie Patrick P. is.  De grootmoeder schrok zodanig dat zij op dat moment geen antwoord kon  geven. De grootmoeder bracht het meisje naar de politie en deed aangifte tegen de verdachte.
De rechter heeft behoefte om het slachtoffer op de volgende zitting te horen. De raadsman van de verdachte verzocht de rechter om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te schorten c.q. op te heffen. In het dossier is er slechts een verklaring van het slachtoffer, welke aangeeft dat de verdachte de dader is. De raadsman haalde aan dat er kinderen tussen de 12de en de 15de seksueel actief zijn. De advocaat vroeg eerder in deze zaak om een onderzoek in te stellen naar de mensen met wie het meisje omgaat. Tot nu toe is er geen onderzoek verricht.
De rechter gaf aan dat al zou het meisje seksueel actief zijn, de verdachte moest weten wat de consequenties van seksueel misbruik zijn.  Men moet geen misbruik maken van de omstandigheden. Het is en blijft een kind. Op 20 april wordt het slachtoffer gedagvaard. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!