Vereniging Particuliere Beveiliging wil erkenning beveiligingsberoep

Het bestuur van de Vereniging Particuliere Beveiliging heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie laten doorschemeren dat hij uitkijkt naar erkenning van het beveiligingsberoep. Het streven is onder meer gericht op een plaats op de maatschappelijke ladder. Samen met het ministerie wil men de mogelijkheden van ordening nagaan in de beveiligingsbranche. De minister maakte hen kenbaar wat de voornemens van de regering zijn met betrekking tot de positie die de beveiligingsbranche in de toekomst moet gaan innemen. Er moet een structurele bijdrage vanuit deze groep komen. De roep vanuit de samenleving is ook om alle relevante actoren te betrekken in de veiligheid alsook de criminaliteitsbestrijding van het land, voegde de bewindsman eraan toe. Hij was benieuwd naar de bijdrage die de branche samen met het Korps Politie Suriname (KPS) in het bijzonder in het kader van de veiligheid kan leveren. Hij herinnerde ze wel er aan dat zij slechts een beperkte bevoegdheid bezitten.
Voorzitter Biekram Ganga was blij met de ontvangst en kijkt uit naar een nauwere samenwerking met het ministerie. De kwaliteit, de dienstverlening en het aanbod zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Er zijn voorstellen om te geraken tot vakgerichte opleidingen. In planning is er een seminar waarbij de behoefte op het gebied van beveiliging zal worden nagegaan. Hieruit moet voortvloeien een kwalificatiedossier. Het bestuur vraagt in deze naar de ondersteuning van de diverse actoren binnen Justitie & Politie om dit doel te realiseren.  Minister Misiedjan zegde toe binnen de mogelijkheden die het ministerie heeft de vereniging te ondersteunen. Namens het ministerie was ook aanwezig waarnemend directeur van Justitie & Politie, mr. Inez Huijzen – Sedney. Ondervoorzitter Henry Ceder, secretaris Cliften Codrington en penningmeester Giovanni Richaards maakten verder deel uit van de delegatie.

error: Kopiëren mag niet!