Poorten Havo 2 gisteren gesloten Minov keurt actie Havo 2-docenten af

Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling (Minov) keurt de actie van Havo 2-docenten op maandag 27 februari ten stelligste af. Het Minov is er niet over te spreken dat bij welk conflict dan ook reeds in eerste aanleg naar het uiterste middel wordt gegrepen. Het Minov garandeert wel dat de SO’s van aanstaande donderdag normaal voortgang vinden.
De poorten van Havo 2 werden gisteren gesloten gehouden vanwege een oplopend conflict tussen directeur  G. Parmessar en de leerkrachten. De directeur kreeg geen toegang tot het terrein en de studenten konden evenmin lessen volgen. De actie van de leerkrachten is overgenomen door de Bond van Leraren. Waarnemend directeur Stanley Sidoel van Onderwijs heeft gelijk de directeur van de school ontboden om haar zijde van het verhaal te vernemen. Volgens de BvL bestaat er al jaren een spanningsveld tussen de directeur en de leerkrachten. Het ministerie draagt echter op geen enkele wijze kennis van enig conflict. Na het gesprek met de directeur volgde een spoedontmoeting met de BvL en enkele leerkrachten. Het Minov verzekert dat deze zaak grondig onderzocht zal worden alvorens maatregelen te treffen.
Studenten worden opgeroepen om zich vandaag, dinsdag 28 februari, normaal op school aan te melden. De lessen vinden gewoon voortgang.

error: Kopiëren mag niet!