Oom veroordeeld wegens misbruik zwakbegaafd nichtje Neemt 14-jarige als zijn vrouw

De 24-jarige Eugene Sripat is tot 12 maanden cel veroordeeld wegens verkrachting van een zwakbegaafd en minderjarig meisje. Het 14-jarige kind is door de verkrachting momenteel hoogzwanger. De verdachte woonde bij zijn zus in. Het slachtoffer beweerde op de zitting dat zij verliefd was op haar oom. Zij werd midden in de nacht wakker en ging in de woonkamer alwaar Sripat sliep. Zij lag naast de verdachte. Op een avond heeft de verdachte het meisje seksueel misbruikt. Het meisje bleef erbij dat het slechts bij een keer is gebleven.
Ook de moeder van het meisje werd gehoord. Zij gaf aan dat de verdachte haar jongere broer is. Zowel de dochter als de verdachte zijn bij haar groot gebracht. ‘Het meisje is achterlijk’, zei de moeder. Zij kon niet goed studeren op school. De moeder van het meisje is de mening toegedaan dat de verdachte nu voor het kind en het meisje moet zorgen. De moeder gaf aan dat nu een zaak is tussen het misbruikte kind en de pedofiel. Zij wil haar dochter niet kwijt. Daarom laat zij haar dochter gaan met de oom.
De vervolgingsambtenaar Carmen Rasman achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 12 maanden geheel onvoorwaardelijk. De verdachte geeft het feit volmondig toe. Sripat gaf aan dat het slachtoffer hem had verwittigd dat zij zogenaamd verliefd op hem is. Advocaat Robby Neslo betoogde dat de verdachte positief heeft meegewerkt aan het proces. Hij is ervan bewust dat hij verkeerd heeft gehandeld. De verdachte heeft er spijt van. Hij beloofde zowel het meisje en het kind te accepteren en de zorg van beide te zullen dragen. De raadsman verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van de officier.
“Ik zal haar als mijn vrouw accepteren”, zei de verdachte in zijn laatste woord.
Het hebben van vleselijk gemeenschap met een minderjarig kind achtte rechter Daniëlle Karamatali wettig en overtuigend bewezen. De verdachte was wel op de hoogte van de geestelijke achterstand van het meisje. Rekening houdend met alle omstandigheden legde de rechter een straf op van 12 maanden met aftrek. Sripat werd in oktober 2011 aangehouden. Hij wordt in oktober 2012 in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!