7-jarige beschuldigt man van ontucht

Een 7-jarig meisje dat seksueel misbruikt is, wenste geen verklaring af te leggen in het bijzijn van de verdachte. Rechter Daniëlle Karamatali verhoorde het kind daarom in de raadkamer. De 53-jarige Koewat M. wordt ervan verdacht het klein meisje seksueel te hebben misbruikt. De moeder legde eerst haar verklaring af en daarna werd het slachtoffer in de raadkamer gehoord. Het kind bleef erbij dat Koewat haar heeft misbruikt.
De moeder verklaarde dat het meisje eerst bij haar sliep. De verdachte woonde ook samen met hun in de woning. De kinderen noemden de verdachte ‘opa’. Het slachtoffer sliep ruim een week bij de verdachte. Op een dag gaf het meisje de moeder te kennen dat zij niet meer bij opa zou slapen, omdat hij aan haar kleding kwam. De moeder ondernam toen nog geen acties. De verdachte vroeg later aan de moeder waarom het meisje niet meer bij hem sliep. De moeder maakte toen een grapje door te zeggen dat er ‘s avonds rare dingen gebeuren. “No mik a piking taigi dong dong sani”, was de opmerking van de verdachte. De moeder en haar kinderen waren gewend met een vrouw uit de buurt met wie ze naar de kerk gingen. Het kind vertelde aan deze vrouw  wat haar was overkomen. Zo kwam deze zaak aan het rollen.
Advocaat Irene Lalji verzocht de rechter om het meisje nader te laten onderzoeken. Zij voelt zich genoodzaakt om een second opinion te krijgen. Dit deed de raadsvrouw, omdat zij  tegenstrijdigheden heeft geconstateerd. De kosten van het nader onderzoek zal door de raadsvrouw worden voldaan. Uit de verklaring van de moeder blijkt dat zij 7 kinderen heeft met verschillende mannen. De vader van dit meisje komt haar in het weekend ophalen en neemt haar tegen haar wil mee. Toen het duidelijk werd dat het meisje misbruikt is, verzond de vader dreigende sms-berichten naar de moeder. De rechter stelde deze zaak uit naar 26 maart. Op die dag worden de vader van het slachtoffer en de vrouw aan wie het meisje haar relaas had gedaan, gehoord. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!