15 jaar cel voor doodschieten winkelierster

Kantonrechter Duncan Nanhoe velde dinsdag vonnis in de zaak vsn fr 53-jarige Chinese winkelierster Yuanlan Chen die op 14 december 2022 aan de Pandit Paltan Tewarieweg werd doodgeschoten bij een gewapende roofoverval. Het slachtoffer woonde alleen en runde een kleine winkel. 

Rond 20.45 uur hoorde een buurtbewoner een schot afgaan. Gelijk daarna zag hij twee mannen in een blauwe Toyota Vitz stappen, die met volle vaart wegreed. Een winkelbezoeker zette de achtervolging in, echter verloor hij de auto met de daders uit het oog. Het slachtoffer verzette zich bij de beroving, waarbij de schutter gericht op haar heeft geschoten. Het lichaam van de vrouw vertoonde een in-uitschot in haar borst. Vanwege de opgelopen schotwond overleed ze ter plaatse voor de ingang van haar winkeltje. 

In deze zaak werden 5 verdachten in beeld gebracht, waaronder 4 Guyanezen. Hieronder bevinden zich 3 jeugdigen die al door de jeugdrechter zijn berecht. 

De taxichauffeur die de daders heeft rondgereden, Romeo M., en de verstrekker van het vuurwapen Denroy G. moesten zich bij Kantonrechter Nanhoe verantwoorden.

In deze zaak werd voor medeplegen aan deze roofmoord 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen beide verdachten. De advocaten Derrick Veira en Chandra Algoe hebben gepleit voor Romeo M. en aangegeven dat hij onder dwang was meegenomen door de Guyanezen. Hiervan had Romeo M. ook aangifte gedaan bij de politie. Denroy G. kreeg bijstand van advocaat Maureen Nibte.

De Kantonrechter wees erop dat Romeo M. niet consistent is geweest in zijn verklaring en heeft aangegeven dat hij op 15 december 2022 is beroofd en niet op 14 december. Daarnaast hebben de Guyanezen aangegeven dat het plan in de auto was beraamd en dat Romeo M. de locatie van de beroving had aangewezen en aangegeven deze winkel te beroven, omdat het geen camerabeveiliging heeft.

De Kantonrechter achtte medeplegen aan diefstal door middel van geweld de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen en vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!