Diverse overvallen op goudzoekerskampen in omgeving Villa Brazil – Grote hoeveelheid ruw goud buitgemaakt

In de omgeving van “Villa Brazil”, in het achterland, is dinsdag een zware roofoverval met geweld gepleegd. Beelden hiervan gingen door de dag heen viraal via social media, aldus bericht het Korps Politie Suriname.

Bij die gelegenheid is een aanzienlijke hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. De rovers waren allen zwaar bewapend met verschillende kaliber vuurwapens.

Sinds 29 juni zijn veiligheidsdiensten in het achterland voor het terugdringen van de onveilige situatie. Vermeld dient te worden dat de politie met het Nationaal Leger alles in het werk zal stellen om de veiligheid over het totaal grondgebied van Suriname te handhaven, zo stelt de politie.

Er zijn bij de overval dinsdag geen lichamelijke slachtoffers gevallen, maar wel zijn voertuigen en andere eigendommen weggenomen van goudzoekers die in het gebied aan goudwinning doen. 

Verschillende goudzoekerskampen zijn sinds maandagavond overvallen en gedurende dinsdag.

Slachtoffers in het gebied wordt zoveel mogelijk hulp geboden terwijl opsporing en aanhouding van de daders hoge prioriteit geniet bij de veiligheidsdiensten.

Op burgers wordt het beroep gedaan extra voorzichtig te zijn bij bezoek aan het gebied. (Klik op deze link voor beelden uit Villa Brazil)

error: Kopiëren mag niet!