Weetje van de dag – Vandaag in 1962: Bob Dylan neemt “Blowin’ In The Wind” op

“Dit is geen protestlied of zoiets, want ik schrijf geen protestliedjes.” Zo introduceerde Bob Dylan een van de meest welsprekende protestliederen ooit geschreven toen hij het voor het eerst in het openbaar uitvoerde.

Het was de lente van zijn eerste volledige jaar in New York City en hij stond op het podium in Gerde’s Folk City in Greenwich Village, pratend over een lied dat hij naar eigen zeggen in slechts 10 minuten had geschreven: “Blowin’ In The Wind.”

Een paar weken later, op 9 juli 1962, liep Dylan een studio binnen en nam het lied op dat hem een ​​ster zou maken.

Dylans opname van “Blowin’ In The Wind” zou bijna een jaar later voor het eerst worden uitgebracht, op zijn doorbraakalbum, The Freewheelin’ Bob Dylan.

error: Kopiëren mag niet!