VAE-operatie in Amazonegebied neemt $ 32 miljoen aan items in beslag

Een operatie onder leiding van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft enorme milieucriminaliteit in het Amazonegebied aan het licht gebracht, met $ 32 miljoen aan in beslag genomen items en 25 gearresteerde verdachten.

Operatie “Green Justice” richtte zich op regionale criminele netwerken in het Amazonegebied. Het bracht een serieuze klap toe aan georganiseerde misdaadgroepen in het gebied, meldde het Emirates News Agency WAM.

Regionale wetshandhavingsinstanties uit de VAE, Brazilië, Peru en Colombia, samen met het Bureau van de VN voor drugs- en misdaadbestrijding en het Environmental Systems Research Institute namen deel aan de operatie.

De missie, ook gecoördineerd door het International Initiative of Law Enforcement for Climate, nam 2,4 ton aan items in beslag die verband houden met illegale vangsten van wilde dieren, 37 illegale visitems, 229 illegale mijnbouwitems en meer dan 10.498 kubieke meter illegaal gekapt hout. De illegale goederen werden geschat op een waarde van meer dan $ 32 miljoen.

Volgens WAM zijn er als gevolg van de operatie 25 verdachten aangeklaagd voor diverse milieumisdrijven.

error: Kopiëren mag niet!