Poetin krijgt zeldzame honden cadeau van Kim Jong-un

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

KCNA heeft donderdag, een dag na Poetins vertrek, een foto gedeeld van Kim en Poetin met de witte honden, die met een riem vastgebonden waren aan een met rozen begroeide omheining.

De Pungsan is een jachthondenras uit het noorden van Noord-Korea.

Het is niet de eerste keer dat Kim een paar van deze zeldzame honden weggeeft. In 2018 ontving de toenmalige president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, twee Pungsans tijdens een historische top in Noord-Korea. Deze ontmoeting was een doorbraak voor de twee Korea’s.

De relatie is de laatste jaren bekoeld. Poetin was dinsdag en woensdag in Noord-Korea. Hij is met Kim overeengekomen elkaar te helpen als een van hun landen wordt aangevallen. Het is niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de oorlog in Oekraïne. Noord-Korea wordt ervan beschuldigd Rusland wapens te leveren voor die oorlog.

error: Kopiëren mag niet!