Braziliaanse president Lula eist snellere actie tegen georganiseerde misdaad in Amazonegebied

De Braziliaanse president Lula da Silva heeft zijn regering deze week opgeroepen om de acties in het Amazonegebied te versnellen om de georganiseerde misdaad te bestrijden die heeft bijgedragen aan de vernietiging van ’s werelds grootste tropische regenwoud.

Lula klaagde dat het een jaar had geduurd voordat een veiligheidsplan voor het Amazonegebied, bekend als AMAS, van de grond kwam en zei dat er nog veel moest worden gedaan om een ​​internationaal politiecentrum in Manaus op te zetten.

“We moeten het proces versnellen, want mijn termijn is slechts vier jaar. Als we dit plan niet kunnen uitvoeren, komt er iemand anders die niets doet”, zei hij tijdens een evenement dat de overdracht van 318 miljoen real ($58,6 miljoen) om het veiligheidsplan te financieren bezegelde.

De middelen komen uit het Amazon Fund van $1,3 miljard dat oorspronkelijk door Noorwegen is opgericht om duurzaamheid te ondersteunen en illegale ontbossing in het Amazonegebied te stoppen.

error: Kopiëren mag niet!