Beveiliger Britse premier aangehouden voor wedden op verkiezingsdatum

Een Britse politieagent is aangehouden, omdat hij zou hebben gewed op de nieuwe verkiezingsdatum. De agent werkt in het beveiligingsteam van premier Rishi Sunak. De man wordt verdacht van wangedrag in een publieke functie.

De Britse Kansspelautoriteit nam vrijdag contact op met de Londense politie. De autoriteit was de weddenschap van een agent van het speciale persoonsbeveiligingsteam van de politie op het spoor gekomen, meldt de politie.

Volgens de BBC gaat het om een agent uit het beveiligingsteam van Sunak. De politie opende vervolgens een onderzoek en schorste de medewerker. Afgelopen maandag werd hij ook aangehouden. De man is intussen op borgtocht vrij.

Het is de tweede keer sinds de aankondiging van de nieuwe verkiezingen dat een functionaris rondom de Britse premier betrokken is bij een weddenschap over de verkiezingsdatum.

Donderdag bood Craig Williams, een adviseur van Sunak, zijn excuses aan omdat hij op de datum had gewed.

error: Kopiëren mag niet!