RKC-keeper Vaessen doet met Suriname weer goede zaken in WK-kwalificatie

Etienne Vaessen heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt met Suriname in de WK-kwalificatie. Het team van bondscoach Stanley Menzo won met 0-4 van Anguilla, ondanks een opmerkelijk penaltymoment. Suriname scoorde na tien minuten via Tyrone Conraad. Later werd Conraad hard onderuitgehaald, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop.

Na een uur spelen verdubbelde Shaquille Pinas de score met een afstandsschot. Conraad maakte zijn tweede treffer en een eigen doelpunt van Steven Austin bepaalde de eindstand op 0-4.

Vaessen debuteerde donderdag met een zege op Saint Vincent en de Grenadines. De 28-jarige keeper van RKC Waalwijk heeft een Surinaamse vader en speelt samen met andere Nederland-gebaseerde spelers. Suriname staat nu aan kop in groep F en speelt in juni volgend jaar weer kwalificatiewedstrijden.

error: Kopiëren mag niet!