Donegi Abena wint met spectaculaire knock-out Glory Grand Prix in Ahoy, Rotterdam

De Glory Grand Prix bij de lichtzwaargewichten is vanavond, zaterdag 8 juni, gewonnen door Donegi Abena. In Ahoy, Rotterdam, namen zaterdag acht topvechters het tegen elkaar op.

Abena, zoals altijd de ring in stappend met de Surinaamse vlag en een pangi rond zijn middel, nam het in de finale op tegen Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan. Rajabzadeh staat bekend om zijn agressieve en snelle manier van vechten. Rajabzadeh had eerder op de avond zowel Ibrahim El Bouni als Sergej Maslobojev verslagen, waarna niemand hem leek te kunnen stoppen. Maslobojev, uit Litouwen, liep overigens een gescheurde lip op als aandenken aan zijn titanengevecht met Rajabzadeh, die volgens de jury per ongeluk een kopstoot had gegeven, waardoor de lip van. Maslobojev weigerde vervolgens verder te vechten en vroeg zich af of de man uit Azerbeidzjan wel helemaal lekker bij zijn hoofd was.

Maar Abena, Silverback, deed na één minuut al hetgeen in de eerdere twee rondes niemand was gelukt: hij kreeg hem tegen het canvas en na een kort rustmoment ging Abena door met zijn spervuur aan trappen en gerichte stoten.

De vechter uit Azerbeidzjan leek de vechtlust van zijn eerste twee gevechten op de avond ergens kwijt te zijn geraakt. De ronde was nog niet klaar of Rajabzadeh belandde weer tegen de touwen.

De scheidsrechter besloot toen dat de partij over was. Abena was de glorieuze winnaar van een enerverende Glory-avond in Rotterdam, na eerder ‘s avonds al twee gevechten te hebben gewonnen. Na afloop van zijn glorieuze winstpartij zei Abena, dat hij nu eerst met vakantie gaat.

Eerste halve finale

Donegi Abena stond in zijn eerste halve finale match in de ring tegen Tarik Khbabez, een rematch van de strijd om de wereldtitel in maart. Abena vond toen dat hij was bestolen van de kampioensgordel. Nu kon hij alsnog laten zien dat hij Khbabez de baas is.

Dat deed hij door zich met gerichte trappen vooral te richten op de benen van Khbabebz. Vlak na het begin van de tweede ronde belandde Khbabez op het canvas. De scheidsrechter begon met tellen en voordat die bij ’tien’, was klom Abena al in de touwen om de zege op te eisen, en terecht. Het gevecht was na 2 minuten en 43 seconden ten einde gekomen.

Tweede kwartfinale

In de tweede kwartfinale van de avond moest Donegi Abena het opnemen tegen Stefan Latescu. In de eerste twee rondes was Abena, de nummer één van de Glory-ranking, agressief en trefzeker. In de slotronde maakte hij aan alle mogelijke twijfel een einde door zijn Roemeense tegenstander knock-out te slaan. Abena plaatste een gerichte lowkick en nadat Latescu achteruit week, bleek een headkick tegen Latescu’s kaak de genadeklap voor de Roemeen te zijn.

error: Kopiëren mag niet!