VS: Voor kust Florida zwemmen vissen plots ondersteboven

Roggen die ondersteboven zwemmen, haaien die bruusk door de modder wroeten: de vissen in de wateren rond de Florida Keys gedragen zich de laatste maanden vreemd, worden vaker ziek en sterven zelfs. 

Na meer dan een halfjaar lijken wetenschappers nu eindelijk een verklaring te hebben gevonden. In oktober van vorig jaar merkten vissers het bizarre gedrag van het zeeleven op rond de Florida Keys, een archipel in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. 

“Als vissers met hun lichten schenen, draaiden de vissen ondersteboven en tolden naar de bodem”, zegt ecoloog Ross Boucek van Bonefish & Tarpon Trust, een non-profitorganisatie voor natuurbehoud en visserij, aan nieuwszender NBC. 

Maar na bijna acht maanden lijkt het erop dat wetenschappers een verklaring hebben gevonden voor het vreemde gedrag en de verhoogde vissterfte. Ze slaagden er namelijk in een cocktail van natuurlijke gifstoffen in zowel het zeewater als in de lichamen van sommige vissen te traceren. 

error: Kopiëren mag niet!