Thailand: Dorpelingen wenden zich tot anime-personage Doraemon voor een regenritueel

Te midden van een langdurige droge periode in Thailand zijn inwoners van drie dorpen in de provincie Nakhon Sawan bijeengekomen om het traditionele ritueel van het paraderen met een kat nieuw leven in te blazen om regen naar de getroffen dorpen te brengen.

Het ritueel, waarbij traditioneel een kat betrokken is, werd eind april uitgevoerd met een Doraemon-knuffel in plaats van een levend dier.

Doraemon is een populair Japans manga- en anime-personage. De aanpassing trok wereldwijde aandacht nadat deze op X werd gepost door dr. Tarin Clanuwat, een onderzoekswetenschapper met een doctoraat in de Japanse literatuur aan de Waseda Universiteit.

Haar bericht, met een afbeelding van een Doraemon-knuffel die in een kooi wordt gedragen, ging viraal en werd op 2 mei ruim 16 miljoen keer bekeken, 219.000 likes en meer dan 39.000 reposts. Lokale bronnen in Thailand meldden dat de ceremonie, bekend als de Hae Nang Maew Ceremony een gebruikelijke praktijk is onder Thaise boeren. Er wordt aangenomen dat het paraderen met een kat, een dier dat traditioneel wars is van water, de regengoden zal verleiden om regen voort te brengen die essentieel is voor hun gewassen.

error: Kopiëren mag niet!