VSB en Kroll Inc. bespreken Nationaal Risico Assessment en drugsproblematiek

In de week van 22 tot 26 april had de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een belangrijk overleg met het Amerikaanse onderzoeks- en risico-adviesbureau Kroll Inc. Dit bezoek stond in het teken van de tweede evaluatie van het National Risk Assessment (NRA), waarbij de focus lag op de bedreigingen en kansen voor Suriname. 

De VSB uitte zijn ernstige zorgen over recente technische vrijspraken van drugsverdachten, die het gevolg waren van onvoldoende facilitering van chemische tests door de regering. Dit heeft directe implicaties voor de strijd tegen drugscriminaliteit en witwassen, waarbij autohandelaren als een hoge risicogroep werden geïdentificeerd. 

De VSB benadrukte de noodzaak voor actie, met name in het licht van grote drugsvangsten en het potentiële gebruik van drugsgelden in verkiezingsfinanciering. 

Verdere discussies met Kroll Inc. belichtten de dringende behoefte aan herziening van wetgeving en beter toezicht om misbruik en criminaliteit effectiever aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!