FOLS roept leden op het werk woensdag 15 mei te hervatten

De FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) heeft maandag 13 mei via een ‘oproepbericht’ haar leden opgeroepen om vanaf woensdag 15 mei het werk te hervatten. De vakbond spreekt van het ‘opschorten’ van de actie.

De FOLS geeft aan dat tot opschorting van de actie is besloten op grond van drie punten. 

Een van die punten is volgens de bond “het technisch overleg dat op dit moment plaatsvindt tussen enerzijds de energiedeskundigen als vertegenwoordigers van de vakbeweging en anderzijds de energiedeskundigen van de overheid”. Dit overleg heeft betrekking op de verhoogde elektriciteitstarieven, die de afgelopen week aanleiding waren voor bonden om in actie te komen. Inmiddels hebben alle bonden hun leden opgeroepen om weer aan het werk te gaan.

Als tweede argument om de actie op te schorten, stelt de FOLS dat de “kick-off met betrekking tot de loononderhandelingen is aangevangen en er naartoe wordt gewerkt om die ultimo eind juni 2024 af te ronden”.

Het derde punt is, aldus de FOLS in haar ‘oproepbericht’, “dat er zicht is met betrekking tot het afronden van ‘het kledingvoorschriften beleid van de FOLS’ (kledingtoelage). Dit laatste moet nog met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur worden gefinaliseerd”. 

error: Kopiëren mag niet!