Tweeling David en Naomi Robinson vieren hun 95e verjaardag

In het ressort Blauwgrond mocht zaterdag 11 mei de tweeling David en Naomi Robinson hun 95e verjaardag vieren. De familie vindt het uniek dat beiden nog samen zijn. Dit heugelijk feit vierden zij met famlie, vrienden en kennissen. De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, had de eer aanwezig te mogen zijn samen met de bestuursambtenaren van het betreffend ressort. Hij overhandigde namens het commissariaat een certificaat aan de tweeling.

Het tweelingpaar Naomi Eliza Robinson en David Emanuel Robinson zagen het levenslicht op 11 mei 1929 te Paramaribo. In 1990 werd de heer Robinson benoemd tot hoofd van het Examenbureau en daar is hij werkzaam geweest tot aan zijn pensioen. Hij is een sociaal mens en was president van Lions Club Paramaribo Noord. Ook heeft hij in het binnenland (Margarita, Saramacca en Carolina) veel scholen gebouwd en geschilderd.

Vanwege zijn opvallende persoonlijkheid op verschillende gebieden werd hij op 24 november 1997 benoemd tot Ridder in de Orde van de Palm. In 1965 belastte het Provinciaal Bestuur der EBGS hem met de leiding van het Hendrik Monsels Internaat. Hij heeft er 10 jaar leiding gegeven. Vele bekenden uit de samenleving zijn hieruit voortgekomen.

Naomi heeft zeven kinderen, waarvan zes nog in leven zijn, kleinkinderen en achterkleinkinderen. David heeft een huwelijk gehad van 65 jaar met wijlen Erna Nanette Stuger. Uit het huwelijk zijn 9 kinderen geboren, 3 zijn er overleden.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!