Mary J. Blige met onder meer 50 Cent en Jill Scott tijdens ‘Strength of a Woman’-show met Moederdag thema in Brooklyn

Mary J. Blige is al meer dan dertig jaar een superster, niet alleen vanwege haar onvergetelijke stem, hitrecords en Oscar-genomineerde acteerwerk, maar ook vanwege de diepe band die ze heeft opgebouwd met haar fans.

‘The Queen of Hip-Hop Soul’ is niet alleen een van de meest succesvolle artiesten van haar generatie, maar ook een van de meest herkenbare. Haar fans identificeerden haar met haar en omhelsden haar zodra ze begin jaren negentig op het toneel verscheen, en de meesten van hen hebben haar nooit meer losgelaten.

“Behalve dat ze de koningin is die ze is, in het leven en van ‘Hip-Hop Soul’, is ze een van de sterkste en machtigste vrouwen die ik ken”, vertelde Jadakiss, haar oude vriendin en mede-Yonkers, geboren in New York, vrijdag aan Variety.

“Ze geeft vrouwen kracht, ze deelt haar verhaal, ze doet zoveel voor de gemeenschap, ze doet zoveel voor vrouwen in het algemeen. Soms denk ik dat ze misschien een beetje onderkend en ondergewaardeerd wordt, maar ze doet het vanuit haar hart, dus dat is niet eens iets. Het concert kende een hobbelige start, omdat de deuren laat opengingen, iets vóór de geplande 20.00 uur starttijd, blijkbaar als gevolg van productievertragingen. Het publiek bleef echter enthousiast gedurende de show die om 21.30 uur startte en werd beloond met ruim drie uur aan klassiek materiaal van de hitmakers op de affiche.

De show begon met Angie Martinez die de moeders van rapsterren Jim Jones, A Boogie Wit da Hoodie, Jadakiss en wijlen Pop Smoke introduceerde. Openers Honey BXBY en Brooklyn’s eigen Lola Brooke volgden met korte sets voordat de veteranen aan de slag kwamen.

Jadakiss, gehuld in een bijpassend beige jasje en Jordans, was de eerste grote man en kwam onder luid gejuich naar buiten met zijn couplet voor ‘Back to Life 2001’, een samenwerking tussen hemzelf en Mary voor DJ Clue. Een throwback-hit uit zijn catalogus, “Knock Yourself Out”, was het vervolg.

“Het brengen van de kracht van een vrouwfestival naar New York, naar mijn geboortestad, is iets waar ik vanaf het begin aan heb gedacht”, vertelde Blige na de show aan Variety. “Het podium delen met mijn familie 50 Cent, Fat Joe, Jadakiss, Jill Scott en Brooklyn’s eigen Lola Brooke, was beter dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Barclays was gevuld met zoveel energie”.

error: Kopiëren mag niet!