Kendrick Lamar’s Drake Diss “Not Like Us” debuteert op nummer 1 in Billboard Hot 100

Een ander anti-Drake-bericht van Lamar, ‘Euphoria’, bereikte nummer 3 op de singles chart, terwijl het antwoord van de Canadese rapper, ‘Family Matters’, debuteerde op nummer 7.

Voor de tweede keer in 2024 heeft Kendrick Lamar een nummer 1-nummer. Na ‘Like That’, zijn We Don’t Trust You-samenwerking met Future en Metro Boomin, die in april de Billboard Hot 100 bereikte, is Lamar’s nieuwe nummer ‘Not Like Us’ nu het topnummer in de Verenigde Staten, zo meldt Billboard.

‘Not Like Us’ is Lamars vierde nummer 1-nummer, na ‘Like That’, ‘Humble’ uit 2017 en ‘Bad Blood’ uit 2015.

Een ander nummer van Kendrick Lamar, ‘Euphoria’, bereikte nummer 3 in de Billboard Hot 100 nadat het vorige week debuteerde op nummer 11.

Beide nummers zijn disses gericht op rivaal Drake, wiens Lamar-antwoord ‘Family Matters’ op nummer 7 belandde op de  singles grafiek. ‘Like That’, dat eind maart werd uitgebracht, luidde een wekenlange strijd in tussen Kendrick Lamar en Drake. Het heeft geresulteerd in een hele reeks diss-tracks: ‘Euphoria’, ‘6:16 in LA’, ‘Meet the Grahams’ en ‘Not Like Us’ van Lamar, en ‘Push Ups’, ‘Taylor Made Freestyle, ”Family Matters’ en ‘The Heart Part 6’ van Drake. 

error: Kopiëren mag niet!